Salbek Opera Festival and Masterclass • Periș, Arad, România

SALBEK OPERA FESTIVAL
Masterclass 2023

CANDIDAȚI ADMIȘI PENTRU Salbek Opera Masterclass 2023

1

ADETU EDITH

soprană

2

BELIMAN VALERIA

soprană

3

BETEAG ANTONIA

soprană

4

BUCUR ANDREEA

soprană

5

DIKUSAR IVAN

bas

6

GARABAJII SERGIU

bariton

7

IANCU MIRUNA

soprană

8

MARINACHE ANDREI

bariton

9

MIHAI DAMIAN

bariton

10

MIHĂILĂ SILVIU ALEXANDRU

bariton

11

NOEMI ONUCU

soprană

12

PĂDUROIU ELENA (BADEA)

soprană

13

QINGYUE YANG

tenor

14

STAMATE ALINA MĂLINA

soprană

15

ȘELARIU ROXANA

soprană

16

VAN MAL ELISA ANNA MARIA

mezzo-soprană

17

VÎRBAN MIHAELA

soprană

18

XINTONG LIU

soprană

19

BLATNICZI DORA

mezzo-soprană

20

FIERARU CRISTINA

soprană

21

MĂLĂERU RALUCA

soprană

22

PANTIN MILIȚA

soprană

 

 

For further details on paying for and getting to the Salbek Opera Masterclass 2023 call +40 726 779 652.

For further details on the final selection of Salbek Opera Masterclass 2023 students call +40 722 231 133.

 

Pentru detalii privind plata și logistica pentru participarea la Salbek Opera Masterclass 2023, sunați la +40 726 779 652.

Pentru detalii privind realizarea selecției finale a cursantilor la Salbek Opera Masterclass 2023, puteți suna la +40 722 231 133.

Maeștrii: Ruxandra Donose, Ramon Vargas and Leontina Văduva
Pian: Angela Balici, Ioana Maxim, Clementina Ciucu-Ristea

07 IULIE 2023
Selecție Masterclass 2023

22 tineri cu vârste între 18 și 30 de ani vor studia pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, județul Arad, începând cu 23 august

„A fost foarte dificil să selectăm între atâția candidați foarte buni care s-au înscris pentru a participa la acest masterclass. Ne-a luat prin surprindere numărul mare de înscrieri și ne bucurăm că aceste cursuri premium pe care le vom oferi vor avea loc într-un spațiu perfect pentru studiu și creare de viitori maeștri”, spune mezzosoprana Ruxandra Donose.

„Abia aștept să ajung în România să mă întâlnesc cu tinerii pe care i-am selectat. Am fost impresionat de potențialul lor și sunt sigur că se vor dezvolta precum lutul în mâinile artistului”, spune tenorul Ramon Vargas.

„Lucrul cu tinerii îți dă energie, bucurie, entuziasmul de a descoperi noi și noi talente. Așa că, eu consider aceste zile de studiu un câștig de ambele părți, atât pentru cursanți, cât și pentru maeștri. Să ai un astfel de loc, în inima naturii, unde nu se aude altceva decât muzica ta și a copacilor din jur, este într-adevăr o experiență unică”, spune soprana Leontina Văduva.

Maeștrii Ruxandra Donose, Ramon Vargas și Leontina Văduva i-au selecționat pe cei 22 de viitori cursanți din întreaga lume care vor participa, în perioada 23-27 august, la International Salbek Opera Masterclass, primul curs de măiestrie de acest gen din România, care se va desfăşura pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, județul Arad, ultima zi având loc la Arad, unde aceştia vor participa la Gala Salbek Opera Festival, o gală de operă în aer liber cu Orchestra Filarmonicii de Stat din Arad, dirijată de David Crescenzi, ce va avea loc în faţa Primăriei.

12 IUNIE 2023
Selecție Masterclass 2023

20 de tineri muzicieni vor studia cu Ruxandra Donose, Ramon Vargas Și Leontina VĂduva la International Salbek Opera Masterclass

Maeștrii Ruxandra Donose, Ramon Vargas și Leontina Văduva au selecționat 20 de viitori cursanți din întreaga lume care vor participa, în perioada 23-27 august 2023, la International Salbek Opera Masterclass, primul curs de măiestrie de acest gen din România, care se va desfăşura într-un cadru de poveste, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, județul Arad.

Lista celor 20 de tineri cu vârste între 18 și 30 de ani, selecționați dintr-un total de 50 de muzicieni înscriși, care vor avea șansa de a fi îndrumaţi de cei trei soliști lirici de anvergură internațională, este vizibilă mai sus, publicată pe site la adresa https://masterclass.salbekoperafestival.ro/ro/selectie-2023

„A fost foarte dificil să selectăm între atâția candidați foarte buni care s-au înscris pentru a participa la acest masterclass. Ne-a luat prin surprindere numărul mare de înscrieri și ne bucurăm că aceste cursuri premium pe care le vom oferi vor avea loc într-un spațiu perfect pentru studiu și creare de viitori maeștri.” – mezzosoprana Ruxandra Donose

 

De altfel, unul dintre atuurile acestui program constă în locul special ales de organizatori, Asociația Castel Salbek, pentru aceste cursuri:

„Parcul din jurul castelului are numeroși arbori printre care și câțiva stejari seculari. Doar pronunțând asta mă gândesc ce spațiu deosebit de studiu se poate crea. Această tabără artistică reprezintă doar un prim pas în încercările noastre de a reda vechea splendoare Castelului Salbek, unul dintre cele mai frumoase castele din vestul României. Totodată, ne propunem să dezvoltăm activități culturale în zonă, cu ajutorul cărora să ajutăm și la dezvoltarea comunităților locale.” – Ana Maria Mihăescu, președintele Asociației Salbek

        

International Salbek Opera Masterclass se va desfăşura în perioada 23-27 august 2023, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, în județul Arad și se va încheia cu o Gală Extraordinară de Operă în Piaţa Primăriei din Arad, în aer liber, pe 27 august, cu Orchestra Filarmonicii din Arad, dirijor David Crescenzi, soliști Ruxandra Donose, Ramon Vargas, Leontina Văduva şi o parte dintre cursanţii Salbek Opera Masterclass 2023.

Cursurile se vor ține în mai multe localităţi rurale din împrejurimile domeniului Salbek, în comuna Petriș, într-un mediu potrivit atât pentru studiu, cât și pentru relaxare, în perioada 23-26 august şi se vor încheia pe 27 august cu participarea la repetiţiile şi la Gala Extraordinară de Operă de la Arad.

Un program unic de 5 zile în care cei 20 de participanți vor beneficia, dincolo de ghidajul și îndrumările celor trei vedete internaționale, de posibilitatea de a participa ca asistenți sau parteneri de scenă la repetițiile și la Gala Extraordinară de Operă din Piaţa Primăriei din Arad, organizată în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură Arad.

Întâlnirile informale între profesori şi studenţi din pauzele cursurilor vor avea loc pe esplanada din faţa castelului, sub forma unor opera picnic breaks.

Tematica masterclass-ului va aborda, printre altele, subiecte diverse ale muzicii tradiționale românești și est-europene și influența temelor tradiționale în muzica clasică și cea contemporană, îmbinând tehnicile moderne de interpretare cu metodologia muzicală. Prin urmare, proiectul va fi atât inovator, cât și atractiv datorită abordării sale interdisciplinare și multiculturale.

Lucrul în astfel de grupuri internaționale încurajează un schimb de tradiții culturale, practici de lucru, experiențe personale care contribuie la o bună cunoaștere reciprocă, în cadrul dimensiunii interculturale a proiectului.

 

salbekoperafestival.ro // [email protected]

 

Producător: Asociația Castel Salbek
Partener oficial: Erste Private Banking
Parteneri: Medlife, Renovatio
Cu sprijinul: Lion Capital
Sponsori: Purcari, Aura, Chateau Valvis
Parteneri principali: Centrul Municipal de Cultură Arad, Primăria Municipiului Arad, Filarmonica de Stat din Arad
Partener local: Primăria Petriș
Partener media : Radio România, Prima TV